SPORT

Selecţionata Republicii Moldova la fotbal a pierdut în faţa Suediei cu unu la zero, în primul meci din acest an

Selecţionata Republicii Moldova la fotbal a pierdut în faţa Suediei cu unu la zero, în primul meci din acest an. A fost un amical care s-a jucat la Doha, în cadrul unui cantonament de pregătire a echipei naţionale.

Suedia a marcat unicul gol al partidei în minutul 32, prin jucătorul lui Lokomotiv Moscova, Jordon Larsson. Golul a venit în urma unui schimb de pase scurte ale suedezilor în careul nostru. În cea de-a doua repriză, Republica Moldova a preluat iniţiativa şi a ratat câteva şanse de a marca.

Jucătorii spun că au potenţial pentru a-şi îmbunătăţi jocul şi că una dintre problemele de moment, ţine de moralul echipei, mai ales în debutul meciurilor.

La meciul cu Suedia, o parte dintre jucători şi-au făcut debutul în echipa la naţională. Alţii au jucat pentru a doua sau a treia oară. Antrenorul turc Engin Firat spune că se concentrează pe meciuri de pregătire cu echipe puternice, verificând potenţialul jucătorilor tineri. Următorul meci de verificare va avea loc pe 31 martie, când  tricolorii vor găzdui echipa Rusiei. Miza din acest an a selecţionatei Republicii Moldova e debutul reuşit la turneul Ligii Naţiunilor, o competiţie nouă care va începe în toamna anului viitor.