SPORT

Selecţionata de fotbal a Republicii Moldova a pierdut în faţa Austriei în preliminariile Campionatului Mondial din 2022

Selecţionata de fotbal a Republicii Moldova a pierdut cu 0 la 2 în faţa Austriei în preliminariile Campionatului Mondial din 2022. Partida disputată aseară, la Chişinău, a început cu jumătate de oră mai târziu din cauza unei drone, care survola deasupra stadionului Zimbru.

A fost o situaţie fără precedent pentru selecţionata Republicii Moldova care a găzduit echipa Austriei. Arbitrul englez Paul Tierney a refuzat să dea fluerul de start al partidei din cauza unei drone care zbura deasupra stadionului. După un sfert de oră, fotbaliştii au fost trimişi la vestiare. Au revenit abia când poliţia a rezolvat problema după ce a constatat că drona era manevrată de un copil de 13 ani, care se afla în apropierea stadionului.
Întârzierea debutului partidei nu a fost de bun augur pentru tricolori, care au pierdut în cele din urmă cu 0 la 2 în faţa Austriei. Oaspeţii au marcat ambele goluri în prelungirile primei şi celei de-a doua reprize prin Christoph Baumgartner şi Marko Arnautovic.

ROBERTO BORDIN, selecţioner, Republica Moldova: „Păcat că am primit gol la sfârşitul primei reprize din neatenţie. Din punct de vedere tactic ne-am pregătit de acest meci, am ştiut că ei vor avea posesia mingii. Vreau să felicit însă băieţii că au avut totuşi o atitudine şi au încercat să joace, dar am înfruntat o echipă foarte puternică.”

Este a treia înfrângere consecutivă pentru Republica Moldova în preliminariile Campionatului Mondial din 2022. Echipa condusă de Roberto Bordin este pe ultimul loc în grupa F, cu un singur punct după patru meciuri jucate. Tricolorii vor disputa în următoarele zile două partide, ambele în deplasare: pe 4 septembrie - cu Scoţia, iar pe 7 septembrie - cu Insulele Feroe.