SPORT

România s-a calificat în semifinalele Campionatului European de Handbal. Căpitanul echipei naţionale s-a accidentat

România s-a calificat în semifinalele Campionatului European de Handbal, după ce Olanda a învins Germania cu 27 - 21. Miercuri seară, România a pierdut la două goluri diferenţă în faţa Ungariei. Calificarea a depins astfel de rezultatul partidei dintre Olanda şi Germania. Fetele vor juca vineri cu Rusia, de la ora 18.30, în prima semifinală a turneului. Meciul va fi transmis în direct pe TVR 1 şi TVR HD.

În semifinale s-au calificat echipele Rusia şi Franţa (grupa I) şi Olanda şi România  (grupa a II-a).

A fost dezamăgire mare în rândul jucătoarelor noastre după meciul cu Ungaria. Chiar dacă le-a stat la îndemână calificarea, nu au reuşit să o obţină.

Eliza Buceschi: "Noi suntem supărate pentru că nu am reuşit să ne calificăm pe mâna noastră. E greu să aştepţi după alţii, să vezi ce vor face. A fost un meci urât din multe puncte de vedere, pe care aş vrea să putem să-l uităm cât de repede putem noi (...) Avem o problemă, zic eu psihică, nu ştiu de ce nu putem să gestionăm aceste meciuri decisive pentru noi. N-a ieşit apărarea, am ratat foarte mult, am jucat foarte prost, acesta este rezultatul final (...) Dacă luăm prima săptămână merităm (să ne calificăm n.r.), dacă o luăm pe cea de-a doua nu merităm. Aşa că soarta va decide dacă merităm să fim acolo sau nu".

Crina Pintea: "Am avut multe situaţii clare pe care nu le-am utilizat şi ne-a costat. Ne-a costat foarte tare. Puteam să câştigăm meciul ăsta lăsat la mâna noastră şi e greu, sincer, e foarte greu".

În minutul 51 al partidei de miercuri seară cu Ungaria, contând pentru calificarea în semifinale la Europene, Cristina Neagu s-a accidentat.

Medicii au intervenit imediat şi jucătoarea noastră a fost scoasă cu targa de pe teren pentru a fi transportată la spital.

Colegele de echipă şi fanii din tribune au izbucnit în plâns.

Potrivit primelor date, Cristina Neagu ar fi suferit o ruptură a ligamentelor încrucişate