SPORT

România, învinsă de Muntenegru cu 1-0, nu mai are şanse de calificare la CM 2018

post-img

Naţionala de fotbal a României a pierdut orice şansă de calificare la Cupa Mondială din 2018, după ce a fost învinsă de formaţia din Muntenegru cu scorul de 1-0 (0-0), luni seara, pe Gradski Stadion din Podgorica, într-un meci din Grupa E a preliminariilor competiţiei.

România a încheiat practic campania de calificare în Muntenegru, unde echipa gazdă s-a impus prin golul marcat de Stevan Jovetic (75), notează agerpres.ro.

Tricolorii au început campania contra Muntenegrului, cu 1-1 la Cluj-Napoca, Stanciu ratând un penalty în prelungirile partidei de debut, şi au încheiat-o la Podgorica, cu un eşec, care poate fi ultimul din mandatul tehnicianului german. România mai are de disputat două meciuri în aceste preliminarii, dar obiectivul a fost ratat.

România nu s-a mai calificat la o Cupă Mondială din 1998.

În Muntenegru, România a cerut penalty în minutul 13, la o pătrundere a lui Chipciu, care a căzut în careu, în duel cu Vesovic.

Gazdele au avut prima ocazie un minut mai târziu, când Ivanic a tras din afara careului, dar Tătăruşanu a reţinut în doi timpi. Beciraj (17) a ratat o ocazie imensă, şutând pe lângă poartă, din poziţie ideală, de la 12 metri, central. Apoi, Jovetic (20) a fost blocat de Chiricheş.

Tricolorii au fost incisivi din nou prin Chipciu (21), blocat de Savic în momentul reluării spre poartă.

Tătăruşanu a acordat corner la un şut din afara careului expediat de Marusic (27), iar apoi Muntenegru a reuşit să marcheze prin Jovetic, însă golul a fost anulat corect pentru ofsaid la Vesovic (30).

Chipciu (39) a avut ultima ocazie a primei reprize, încercând să-l surprindă pe Petkovic cu un şut la colţul scurt, dar goalkeeper-ul a respins în corner.

În repriza secundă, jocul a fost încâlcit, tricolorii au avut o posesie mai bună a mingii, dar fără să aibă acţiuni clare de gol. Singurul gol a fost marcat în minutul 75, când Marusic a centrat de pe dreapta şi Jovetic, scăpat din marcaj de Chiricheş, a reluat cu capul, învingându-l pe Tătăruşanu.

România mai are de jucat două partide în această campanie, cu Kazahstan pe 5 octombrie, la Ploieşti, şi cu Danemarca, pe 8 octombrie, în deplasare.