SPORT

Republica Moldova va găzdui un turneu internaţional de fotbal pe plajă

post-img

R. Moldova va fi gazda primei competiţii internaţionale la fotbal pe plajă după pauza cauzată de coronavirus. Potrivit Moldpres, Federaţia naţională de profil va organiza în perioada 19-23 august curent meciurile din cadrul Euro Beach Soccer League, Divizia B.

La competiţia găzduită de noua arenă de fotbal pe plajă din Chişinău urmează să participe 16 selecţionate, care vor fi repartizate în 4 grupe. Numărul echipelor deocamdată nu este confirmat. Câştigătoarele grupelor vor promova în eşalonul de elită (Divizia A), scrie Moldpres.

În prezent Federaţia Moldovenească de Fotbal se află în ultima etapă a lucrărilor de construcţie la noul stadion de fotbal pe plajă din parcul ”La Izvor” din sectorul Buiucani al municipiului Chişinău. „Până la sfârşitul lunii iulie planificăm să dăm în exploatare noua arenă sportivă”, a declarat directorul executiv al Federaţiei, Adrian Ixari. 

Arena va avea o capacitate de 1024 de locuri, inclusiv 244 de locuri în tribuna VIP şi cu posibilitate de a fi adăugate încă 500 de locuri. Ea va putea fi utilizată şi de alte probe de sport: volei pe plajă sau sporturi de contact. De asemenea, în incinta stadionului vor putea fi organizate diferite evenimente cultural-distractive. Sub tribune vor fi construite vestiare pentru 4 echipe şi arbitri, birouri pentru observatorii de meciuri internaţionale, alte încăperi administrative necesare pentru organizarea meciurilor şi competiţiilor internaţionale. Stadionul va fi gestionat de FMF în colaborare cu Federaţia Sportivă de Fotbal pe Plajă.