SPORT

Republica Moldova şi România vor participa cu acelaşi tip de echipament la Olimpiada de Tineret

Sportivii din Republica Moldova sunt gata pentru Jocurile Olimpice de tineret, care vor începe la sfârşitul acestei săptămâni la Buenos Aires.

La ediţia din acest an, sportivii basarabeni şi cei de peste Prut vor participa cu acelaşi tip de echipament. Acesta a fost dăruit de către Comitetul Olimpic şi Sportiv din România.

Republica Moldova va avea un număr record de participanţi la Jocurilor Olimpice de Tineret de la Buenos Aires. Vom fi reprezentaţi de 17 sportivi la 10 probe diferite. Din lot face parte şi Vlada Gînga care va concura la proba badminton.

Preşedintele Federaţiei de Badminton spune că sportivii au muncit foarte mult pentru a se califica la Olimpiadă. Cei mai numeroşi sportivi din lotul Republicii Moldova sunt înotătorii şi luptătorii, câte 4 şi respectiv 3 la număr. Una dintre pretendentele la un loc pe podium este înotătoarea Tatiana Salcuţan, care recent a cucerit două medalii de bronz la Cupa Mondială.

Portdrapelul Republicii Moldova la Jocurile Olimpice de la Buenos Aires va fi campionul mondial la lupte Greco-romane Alexandrin Guţu. De-a lungu istoriei, 5 sportivi basarabeni au cucerit medalii la Jocurile Olimpice de Tineret. Singurul care a devenit Campion a fost canotorul Serghei Tarnovschi.