SPORT

Real Madrid a câştigat Liga Campionilor, după ce a învins-o cu 4-1 pe Juventus Torino în finală

post-img

Real Madrid a câştigat Liga Campionilor la fotbal după ce a învins-o cu scorul de 4-1 (1-1) pe Juventus Torino în finala care a avut loc sâmbătă seara, pe National Stadium of Wales din Cardiff.

Real Madrid a obţinut a 12-a Cupă a Campionilor Europeni sau Ligă a Campionilor din istoria sa şi a doua consecutivă. Nicio echipă nu mai reuşise să câştige doi ani la rând acest trofeu de la AC Milan în 1990. Real este totodată prima echipă care îşi apără trofeul în Liga Campionilor, după ce această competiţie a luat locul Cupei Campionilor. 

Juventus este echipa cu cele mai multe finale pierdute în Liga Campionilor — şapte. Ca număr de trofee în principala competiţie europeană intercluburi, Real este urmată la mare distanţă de AC Milan, cu şapte victorii. 

Real şi Juve au mai fost adversare în finala acestei competiţii în 1998, când madrilenii s-au impus cu 1-0. Zinedine Zidane, actualul antrenor al echipei spaniole, juca atunci la gruparea italiană. 

Real a deschis scorul prin Cristiano Ronaldo, în minutul 20, iar Mario Mandzukic a egalat în minutul 27. Casemiro (61), Cristiano Ronaldo (64) şi Marco Asensio (90) au înscris golurile care au adus victoria formaţiei spaniole. 

Juventus, mai bună în startul meciului, a avut prima şansă de gol, în minutul patru, prin Higuain, care l-a pus la încercare pe Navas. Portarul madrilenilor s-a remarcat din nou după trei minute, când a apărat cu greu şutul lui Pjanic. 

Oarecum împotriva cursului jocului, Cristiano Ronaldo a deschis scorul în minutul 20, şutând lângă bară după ce a combinat cu Carvajal, la o fază iniţiată de Kroos. Portughezul a devenit primul jucător care marchează în trei finale de Liga Campionilor. El a mai punctat în finalele din 2008, când juca la Manchester United, şi 2014, când Real a învins-o pe concitadina Atletico. 

Mario Mandzukic a egalat în minutul 27 cu o execuţie acrobatică, după ce a fost servit de Leonardo Bonucci. Mandzukic a marcat pentru Bayern Munchen în finala Ligii Campionilor din 2013, câştigată în faţa Borussiei Dortmund.

Meciul a rămas intens până la pauză, Real a presat în finalul primei reprize, dar niciuna dintre echipe nu şi-a trecut în cont ocazii clare. 

Madrilenii au fost mult mai buni actul secund. Barzagli l-a blocat pe Isco în minutul 48, iar Real a fost periculoasă la cornerul care a urmat. Buffon a avut prima ocazie să se remarce în minutul 54, la execuţia lui Modric. 

Echipa lui Zinedine Zidane a trecut din nou în avantaj în minutul 61, graţie şutului de la 25 de metri al Casemiro, la capătul unei acţiuni prelungite. Cristiano Ronaldo a majorat diferenţa după numai trei minute, când a fructificat din careul mic centrarea de pe dreapta a lui Modric. Juve nu s-a regăsit, Ronaldo a fost aproape de triplă în minutul 73, apoi Gareth Bale, de-abia introdus pe teren, a fost la un pas de gol. 

Campioana Italiei s-ar fi putut apropia la un singur gol în minutul 81, dar şutul lui Sandro a trecut de puţin pe lângă ţintă. Cuadrado i-a lăsat pe torinezi în inferioritate numerică în minutul 84, când a luat al doilea cartonaş galben, la o simulare a lui Sergio Ramos. 

Marco Asensio, intrat în minutul 82, a închis tabela în ultimul minut al timpului regulamentar, când a finalizat simplu acţiunea spectaculoasă a lui Marcelo pe flancul stâng.