SPORT

Radu Albot s-a calificat în turul doi al turneului de la Cincinnati

post-img

Radu Albot, numărul 39 mondial, a debutat cu o victorie răsunătoare la turneul din seria ATP Masters 1000 – Cincinnati. Tenismenul din Republica Moldova s-a calificat în runda a doua a turneului.

Potrivit Federaţiei Naţionale de Tenis a Moldovei, în prima rundă la simplu, în meciul de luni seară, 12 august, sportivul din Republica Moldova l-a învins pe croatul Marin Cilic, cap de serie nr. 14, numărul 18 în clasamentul mondial şi campion al Cincinnati în 2016, în două seturi cu scorul 6:4 7:6.

Radu Albot şi Marin CIlic au mai jucat la Jocurile Olimpice din 2016, de la Rio De Janeiro. Atunci, croatul s-a impus în două seturi, scor 6-3, 6-4.

În proba de dublu, Radu evoluează în pereche cu rusul Karen Khachanov, câştigătorul disputei dintre sârbul Laslo Jere şi Diego Schwartzman din Argentina. Primii adversari ai duetului moldo-rus vor fi Cristian Garin (Chile, 32 ATP) şi Benoit Paire (Franţa, 29 ATP).

Capii de serie ai turneului sunt: Novak Djokovic (cap de serie nr. 1. Numărul 1 ATP, Serbia), Rafael Nadal (cap de serie nr. 2. Numărul 2 ATP, Spania), Roger Federer (cap de serie nr. 3. Numărul 3 ATP, Elveţia), Dominic Thiem (cap de serie nr. 4. Numărul 4 ATP, Austria), Stefanos Tsitsipas (cap de serie nr. 5. Numărul 5 ATP, Grecia) şi alţii.

În cadrul turneului de la Cincinnati, care are loc în Statele Unite, sunt puse în joc premii în valoare de peste 5,3 milioane de dolari.