SPORT

Radu Albot a fost decorat cu medalia „Meritul Diplomatic”

post-img

Tenismenul din Republica Moldova, Radu Albot, a fost decorat cu medalia „Meritul Diplomatic”. Medalia i-a fost oferită pentru merite deosebite în promovarea imaginii Republicii Moldova, precum şi activismul civic în educaţia tinerii generaţii.

Rezultatele obţinute de Radu Albot pe parcursul ultimilor ani reprezintă cele mai mari performanţe din întreaga istorie a tenisului din Republica Moldova. În cadrul turneului ATP Masters 1000 „Miami Open 2019”, la proba de simplu, Radu Albot a jucat un meci spectaculos de trei seturi cu numărul 5 mondial, unul dintre cei mai buni tenismeni din toate timpurile, Roger Federer, în care a câştigat primul set. De asemenea, sportivul a devenit primul sportiv basarabean care s-a calificat în semifinalele unui turneu de Mare Şlem –„US Open 2018”.

Radu Albot a câştigat turneului ATP 250 „Delray Beach Open”. Sportivul este singurul jucător de tenis din Republica Moldova care a reuşit să câştige un turneu din seria ATP Tour 250, se anunţă într-un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova.