SPORT

Preşedintele clubului AS Roma a criticat în termeni duri arbitrajul de la meciul cu Liverpool

post-img

Preşedintele clubului italian de fotbal AS Roma, James Pallotta, a criticat în termeni duri arbitrajul de la meciul cu Liverpool de miercuri, în urma căruia ''giallorossi'' au ratat calificarea în finala Ligii Campionilor.

Pallotta a afirmat că va fi o ''glumă absolută'' dacă asistenţa video pentru arbitri (VAR) nu va fi introdusă în Liga Campionilor, scrie Agerpres.

Roma s-a impus cu 4-2 pe Stadio Olimpico, dar Liverpool a obţinut calificarea în finală cu scorul general de 7-6, Pallotta considerând că o serie de decizii de arbitraj au fost împotriva echipei sale.

''Ştiu că e dificil să arbitrezi, dar e cu adevărat ruşinos că am pierdut calificarea aşa. Nu poţi lăsa aşa ceva să se întâmple'', a declarat Pallotta după meci.

Pallotta a subliniat că Roma trebuia să primească două penalty-uri în meciul retur, după ce Edin Dzeko a fost agăţat în careu de portarul Loris Karius, imediat după pauză, dar arbitrul a fluierat ofsaid. Fundaşul Trent Alexander-Arnold a atins mingea cu mâna în propriul careu la un şut al lui Stephan El Shaarawy, dar acest lucru nu a fost observat de arbitri.

''În min. 49 nu a fost ofsaid şi balonul este pus jos de portar. (...) A fost un henţ evident pentru toată lumea de pe planetă, cu excepţia celor de pe teren. Ar fi trebuit să se dea cartonaş roşu şi Liverpool să joace în zece din minutul 63. Dacă nu vor introduce VAR în Champions League, va fi o glumă absolută'', a mai spus Pallotta.

Liverpool s-a calificat în finala Ligii Campionilor la fotbal deşi a fost învinsă de AS Roma cu scorul de 4-2 (1-2), miercuri seara, pe Stadio Olimpico, în manşa secundă a semifinalelor competiţiei.

AS Roma a obţinut o victorie de palmares, graţie a două goluri marcate pe final, după ce ''cormoranii'' au câştigat cu 5-2 pe Anfield.

Oaspeţii au deschis scorul pe Olimpico prin Sadio Mane (9), dar Roma a egalat destul de repede, prin autogolul lui James Milner (15). Georginio Wijnaldum (26) i-a adus din nou pe englezi în avantaj, dar ''giallorossi'' au egalat după pauză, prin bosniacul Edin Dzeko (52), pentru ca belgianul Radja Nainggolan să aducă victoria echipei romane, prin două goluri marcate pe finalul partidei (86, 90+3 - penalty), prea târziu pentru a mai forţa prelungirile.

În finala din data de 26 mai, de la Kiev, Liverpool o va înfrunta pe Real Madrid, deţinătoarea trofeului, care a trecut de Bayern Munchen, după 2-1 şi 2-2.