SPORT

Poligonul pentru tirul cu arcul a fost distrus, iar sportivii nu se pot antrena  

Lovitură grea pentru sportivii campioni. Poligonul de TIR cu arcul a fost distrus pentru noi construcţii. Sportivii cred că se vor ridica blocuri, dar autorităţile vorbesc despre un complex cu terenuri de fotbal. Oricum ar fi, arcaşii nu mai au unde să se antreneze pentru competiţiile internaţionale.

Sportivii cer de la autorităţi un teren care să corespundă standardelor de performanţă şi siguranţă pentru tirul cu arcul.
 
Iarna, antrenamentele de tir se fac într-o sală veche, din timpul Uniunii Sovietice.
 
În doar două săptămâni, arcaşii ar trebui să înceapă antrenamentele pentru calificările la Jocurile Olimpice Europene şi Jocurile Olimpice de Tineret din Buenos Aires. În lipsa condiţiilor, sportivii spun că sunt tentaţi să părăseasca selecţionata Republicii Moldova.
 
Terenul fostului poligon de tir este proprietate municipală şi a fost dat în gestiunea Ministerului Afacerilor Interne şi Clubului Dinamo. În anul 2014, lotul a fost dat în locaţiune unui agent economic de către clubul Dinamo.
 
La poligonul de tir cu arcul de la Complexul Dinamo se antrenau 25 de sportivi. Datorită lor, Republica Moldova se poate lăuda cu performanţe deosebite. Dan Olaru ne-a reprezentat la Jocurile Olimpice de vară din 2012, unde a fost cel mai tânăr sportiv din lotul naţional şi portdrapelul Republicii Moldova.