SPORT

Patru judocani din R. Moldova concurează la Mondialele de juniori de la Bahamas

post-img

Patru judocani din Republica Moldova se află la Campionatul Mondial de juniori, care a demarat ieri la Nassau, pe Insulele Bahamas.

Trei dintre ei – Adil Osmanov (60 kg), Ion Nacu, Victor Sterpu, ambii la categoria de greutate până la 73 de kilograme, au concurat ieri.

Victor Sterpu a avut cea mai bună evoluţie, clasându-se pe locul 5. Sterpu a repurtat două victorii şi a cedat doar în meciurile disputate cu premianţii campionatului, Ryo Tsukamoto (Japonia, în faza grupelor) şi Georgios Markarian (Grecia, partida pentru medalia de bronz). La categoria sa au concurat 44 de sportivi, fiind una dintre cele mai aglomerate la campionat.

Adil Osmanov a obţinut două victorii, după care a suferit înfrângere în runda a treia a turneului şi a fost eliminat din concurs.

Ion Nacu a părăsit competiţia în turul doi.

„Speram, fireşte, la o medalie, dar n-a fost să fie. Acum speranţele noastre la o distincţie sunt legate de evoluţia lui Eugen Matveiciuc la categoria de până la 90 de kilograme”, a declarat secretarul general al federaţiei naţionale de judo, Valeriu Duminică, care însoţeşte lotul la campionat şi exercită funcţia antrenorului.

Eugen Matveiciuc este campion mondial de cadeţi la categoria de până la 81 de kilograme.

Victor Sterpu a debutat anul curent şi la Mondialele de seniori, unde, de asemenea, a obţinut două victorii.

Judoul este una dintre cele mai populare probe sportive în Republica Moldova, scrie Moldpres.

La Mondialele de juniori participă 426 de judoka din 67 de ţări, 240 la masculin şi 186 la feminin.