SPORT

Pandemia de coronavirus a pus lacătul pe stadioane. Campionatul de fotbal al României a fost suspendat, ca şi meciurile din Champions League şi Europa League

post-img

Federaţia Română de Fotbal a decis suspendarea tuturor activităţilor fotbalistice pe teritoriul României, potrivit unui comunicat emis pe site-ul frf.ro. De asemenea, UEFA a decis să suspende meciurile din Champions League şi Europa League.

Meciurile din Liga 1, Liga 2, Liga 3, Liga 1 feminin, Liga 2 feminin, Liga 3 feminin, Liga 1 Futsal, Liga 2 Futsal şi competiţiile de la nivel judeţean vor fi amânate până pe 31 martie, se arată în comunicatul FRF.

Decizia vine după ce în urmă cu două zile FRF a decis să suspende toate competiţiile de copii şi juniori, iar miercuri, 11 martie, s-a amânat şi turneul final al Cupei României la futsal.

Chiar dacă meciurile s-ar disputa cu porţile închise, FRF consideră ca fiind un risc ridicat deplasarea echipelor şi a personalului de specialitate.

Şi UEFA a decis să suspende meciurile din Champions League şi Europa League din cauza pandemiei de coronavirus. Iniţial, UEFA suspendase numai jocurile de astăzi dintre Sevilla - AS Roma şi Inter - Getafe. Asta după ce lotul echipei AS Roma nu a primit aprobarea de a decola spre Spania, iar după ce preşedintele lui Getafe a anunţat că nu va risca sănătatea jucătorilor pentru un meci de fotbal.

Pentru moment nu există prevăzută o anumită dată la care s-ar putea disputa jocurile din Champions League şi Europa League.