SPORT

Olympic EcoFest a reunit, în acest an, zeci de federaţii ale sportului şcolar

Pasionaţii de sport şi-au dat întâlnire sâmbătă în parcul Valea Morilor pentru a participa la cea de-a patra ediţie Olympic EcoFest. Cei mai activi au fost tinerii care au participat la diverse probe sportive. Olimpicii din Republica Moldova au venit să-i încurajeze şi să le dea exemple de responsabilitate. Evenimentul promovează modul sănătos de viaţă şi trage un semnal de alarmă asupra problemelor ecologice.

Într-un secol atât de tehnologizat, tinerii preferă să îşi petreacă timpul liber la calculator şi mai puţin în aer liber, făcând mişcare. Organizatorii Olympic Eco Fest i-au convins că merită să descopere sporturi noi, să priveasca cerul şi să fie în armonie cu natura.

Mai mult de zece federaţii au desfăşurat activităţi în zona plajei din parcul Valea Morilor. Participanţii s-au remarcat la volei pe plajă, badminton, taekwondo, kaiac-canoe, fotbal, dar şi alte sporturi de echipă.
 
Comunitatea olimpică a ţinut, şi în acest an, să respecte tradiţia -  a făcut curăţenie în zonă şi a plantat copaci. Astfel, iubitorii mişcării în aer liber vor să atragă atenţia asupra problemelor de mediu, dar şi să dezvolte spiritul civic în rândul tinerei generaţii.
 
În această perioadă are loc, în premieră, şi Săptămâna Europeană a Sportului.