SPORT

Olga Blizneţ şi Andrei Puţuntică au devenit campioni naţionali la tenis de masă

post-img

Andrei Puţuntică, originar din Călăraşi, şi Olga Blizneţ din Dubăsari au obţinut în week-end, la a 25-a ediţie a campionatului naţional la tenis de masă de la Bălţi, titlurile de campioni naţionali.

Andrei Puţuntică a câştigat trei titluri. Elevul lui Vladimir Semipeadnîi s-a impus la individual şi la dublu, împreună cu Vladislav Ursu, precum şi în proba mixt, cu Ecaterina Jibric, transmite IPN.

La feminin, campioană, după o pauză de şapte ani, a devenit Olga Blizneţ din Dubăsari. Eleva lui Valeriu Grosu a triumfat şi la dublu, în tandem cu Alexandra Chiriacova.

Andrei Puţuntică este legitimat în prezent la un club din Germania. El este campion european de minicadeţi (Strasbourg, 2010), medaliat cu argint cu selecţionata Europei la Campionatele continentelor, rezervate minicadeţilor, unde a ocupat şi primul loc în concursul de dublu masculin cu Cristian Pletea (România), ocupant al locului trei la Europenele de juniori (2017) la proba dublu masculin cu Istvan Molnar (Ungaria). Sportivul participă în Republica Moldova doar la turneele cele mai importante din programul competiţional: campionatele naţionale şi Cupa Moldovei.

Olga Blizneţ activează ca antrenor la Şcoala specializată din Dubăsari. Este multiplă campioană naţională, medaliată cu bronz la Europenele de  juniori (Istanbul, 2010), ocupantă a locului cinci la prima ediţie a Jocurilor Olimpice de tineret (Singapore, 2010).