SPORT

Olanda este, în premieră, campioană mondială la handbal feminin

post-img

Echipa Olandei a câştigat duminică primul ei titlu mondial la handbal feminin, după ce a învins Spania cu 30-29 (16-13) la Kumamoto, în finala Campionatului Mondial. Olandezele au reuşit astfel şi calificarea la Jocurile Olimpice 2020.

Olanda, medaliată cu argint în 2015 şi cu bronz în 2017, a învins Spania la capătul unui meci spectaculos, dar care a fost decis în ultimele secunde, printr-un 7 m controversat, notează Agerpres.

Portarul olandez a încercat să trimită o minge lungă unei coechipiere în atac şi o jucătoare iberică a sărit şi a blocat mingea. Arbitrele au considerat că acţiunea a fost în semicercul olandez, deşi reluările nu au confirmat faptul, iar Olanda a primit un 7 m pentru blocarea acţiunii de atac, când mai erau câteva secunde de joc.

Lois Abbingh a transformat lovitura de la 7 m şi a adus Olandei primul titlu mondial.

Spania a jucat prima ei finală mondială, după ce în palmares mai avea un bronz la ediţia din 2011.

Cele mai bune jucătoare ale olandezilor au fost Estavana Polman (9 goluri), Lois Abbingh (7), Danick Snelder (5) şi portarul Tess Wester.

De la iberice s-au remarcat Alexandrina Cabral Barbosa (7), Alicia Fernandez Fraga (5), de la SCM Râmnicu Vâlcea, şi Nerea Pena (3).