SPORT

O parte din loturile naţionale şi-au reluat antrenamentele

Veste bună pentru pentru sportivii din Republica Moldova! De ieri, membrii loturilor naţionale şi-au putut relua antrenamentele în aer liber. O dispoziţie în acest sens a fost emisă, recent, de Comisia pentru Situaţii Excepţionale. Sportivii trebuie, însă, să respecte măsurile de prevenite a răspândirii virusului COVID-19, să deţină asupra lor un act de identitate şi un certificat care confirmă apartenenţa la un lot naţional.

După mai bine de o lună de antrenamente, în autoizolare, la domiciliu, sportivii loturilor naţionale au posbilitatea acum să se pregătească şi în aer liber. Luptătorii spun că au aşteptat cu nerăbdare această zi şi speră că, în curând, vor putea să intre şi pe salteaua competiţională.

„Până acum au stat toţi izolaţi, au stat în casă, antrenamentele le-au făcut individual în spaţii închise, acasă doar, câte o persoană – două, nu mai multe. Şi acum dacă ne-au permis deja, sperăm să revenim la forma iniţială. De luni poate vom strange băieţii în parcuri, respectăm distanţa social şi în grup să lucrăm. MUSCA Sperăm în curând să ne permită şi în sală”, a spus ROMAN DERMENJI, antrenor, lotul naţional de lupte libere.

Şi luptătorii de stil greco-roman se menţin în formă aşa cum pot mai bine pe timp de pandemie. Fraţii Petic se pregătesc împreună în localitatea lor natală - Mileşti, raionul Nisporeni.

„Ne bucură faptul că ni-au dat voie să ne antrenăm în spaţii publice deschise. Este o încurajare pentru sportivi, pentru că ne stă în faţă Jocurile Olimpice, care vor fi anul viitor şi trebuie să ne pregătim. Toţi sportivii trebuie să se antreneze, deoarece dacă nu te pregăteşti o lună – două, trebuie să o iei de la început”, a spus NICOLAE CEBAN, vicepreşedinte, Federaţia de Lupte din Republica Moldova.

La Hînceşti, îşi menţine condiţia fizică şi campionul european la tineret, judocanul Dorin Goţonoagă. Acesta este unul dintre judocanii din Republica Moldova cu şanse mari de a obţine cota de calificare la Olimpiada de la Tokyo.

Pandemia de coronavirus a amânat mai multe competiţii importante care urmau să se desfăşoare în acest an. Printre acestea se numără Jocurile Olimpice de la Tokyo şi Campionatul European de fotbal.