SPORT

O nouă distanţă pentru participanţii la Maratonul Internaţional Chişinău

post-img

Veste bună pentru maratonişti. Organizatorii celei de-a treia ediţii a Maratonului Internaţional Chişinău au decis să introducă o cursă nouă cu distanţa de 5 kilometri. Cursa este destinată celor care îşi doresc să alerge o distanţă competitivă şi să primească o medalie, dar nu au încredere deplină în forţele proprii.

Traseul cursei este după cum urmează: participanţii pornesc de la Arcul de Triumf din Piaţa Marii Adunări Naţionale, apoi aleargă pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, până la intersecţia cu strada Ciuflea. De acolo aleargă până la intersecţia străzilor Ciuflea şi 31 August 1989, continuă pe strada 31 August 1989 până la strada Sfatul Ţării, iar de acolo pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, pe direcţia liniei de finiş. Finişul este amplasat la Arcul de Triumf, în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Noua cursă este destinată atât amatorilor, cât şi începătorilor, astfel încât aceştia să-şi testeze forţele şi să ajungă la un nou nivel: „Cursa de cinci kilometri va fi un fel de test, care va indica alergătorilor ce erori comit în tehnica de alergare”, susţin organizatorii.

Cei care vor să participe la cursă trebuie să se înregistreze şi să achite o taxă de participare. Fiecare participant va primi un număr de concurs şi surprize din partea partenerilor evenimentului.