SPORT

Noi echipe pentru atacanţii naţionalei R. Moldova

post-img

Doi atacanţi ai naţionalei R. Moldova s-au transferat la alte echipe. Al treilea golgheter din campionatul din Belarus, Ion Nicolaescu, s-a transferat în campionatul Slovaciei. Jucătorul de 22 de ani va evolua pentru liderul la zi, DAC Dunajska Streda.

Nicolaescu a evoluat în acest sezon la Vitebsk, fiind împrumut de la Şahtior Soligorsk. În 18 etape, el a marcat nouă goluri, dintre care patru din penalty. În această lună, Ion Nicolaescu a înscris şi pentru naţionala Moldovei, în egalul cu Kosovo din Liga Naţiunilor, potrivit IPN.

Un alt discipol al echipei Zimbru, Vitalie Damaşcan va continua să evolueze în campionatul Olandei. AC Torino l-a împrumutat pe un an echipei RKC Waalwijk.

În sezonul trecut, sportivul de 21 de ani a jucat pentru Fortuna Sittard, unde continuă să evolueze portarul Alexei Koşelev. Damaşcan a înscris şase goluri în 19 partide pentru Fortuna. Jucătorul naţionalei R. Moldova aparţine formaţiei italiene AC Torino, care l-a cumpărat la începutul anului 2018 cu 1,5 milioane de euro de la Sheriff.