SPORT

Naţionala R. Moldova va susţine astăzi ultimul meci din Liga Naţiunilor

post-img

Selecţionata de fotbal a R. Moldova va juca în această seară, la Priştina, împotriva Kosovo, începând cu ora 21:45. Pentru ultimul meci din Liga Naţiunilor, antrenorul Engin Firat are la dispoziţie 23 de jucători.

Nu au făcut deplasarea Veaceslav Posmac, Eugeniu Cociuc, Alexandru Epureanu şi Alexandr Osipov. Cociuc s-a accidentat în meciul cu Grecia, iar Posmac a primit un nou cartonaş galben, motiv pentru care este suspendat. Căpitanul Alexandru Epureanu a revenit la echipa de club. Conform înţelegerii selecţionerului Engin Firat cu clubul Istanbul Başakşehir, el a putut evolua doar în 2 din cele 3 meciuri programate în această perioadă, scrie IPN.

În locul lui Posmac a fost convocat fundaşul de la Petrocub, Ştefan Efros. Petrocub are cei mai mulţi oameni la lot, 5 la număr. Dan Taras s-a refăcut după o accidentare, Sergiu Plătica şi-a ispăşit suspendarea, iar Ion Jardan şi Iaser Ţurcan sunt pregătiţi să bifeze un nou meci pentru echipa naţională. De asemenea, va putea evolua atacantul Ion Nicolaescu, care a fost suspendat în meciul cu Grecia. De altfel, Nicolaescu a marcat singurul gol de până acum al tricolorilor în Liga Naţiunilor, în egalul cu Kosovo, scor 1-1.

„Vom încerca să încheiem acest an foarte greu pe o notă pozitivă. Kosovo are o echipă puternică şi o dată cu revenirea în lot a lui Muriqi, care este un atacant veritabil, ne va fi foarte greu. Avem probleme mari cu poziţia de fundaş. Lipsesc mai mulţi jucători”, a declarat selecţionerul R. Moldova, Engin Firat.

În clasament, R. Moldova are un singur punct la activ, cu unul mai puţin ca Kosovo. Tricolorii au nevoie doar de victorie pentru a evita ultimul loc din grupă.