SPORT

Naţionala de fotbal a României va întâlni Islanda în barajul pentru calificarea la Campionatul European din 2020

post-img

Naţionala de fotbal a României şi-a aflat azi adversara de la barajul pentru Euro 2020. Conform tragerii la sorţi care a avut loc la Nyon, tricolorii vor întâlni Islanda, în semifinale, în deplasare, pe 26 martie 2020.

Dacă se va califica, România va întâlni în finala play-off-ului Ligii Naţiunilor, pe 31 martie, tot în deplasare, învingătoarea dintre Bulgaria şi Ungaria.

Naţionala de fotbal a Islandei a fost în aceeaşi grupă cu naţionla Republicii Moldova în cadrul preliminariilor pentru EURO 2020. Fotbaliştii nordici s-au impus în ambele partide, 3-0 la Reykjavik şi 2-1 la Chişinău.

Celelalte semifinale ale Ligii Naţiunilor stabilite conform tragerii la sorţi sunt următoarele:

Traseul B

Bosnia Herţegovina - Irlanda de Nord

Slovacia - Irlanda

Traseul C

Scoţia - Israel

Norvegia - Serbia

Traseul D

Georgia - Belarus

Macedonia de Nord - Kosovo

Până în acest moment, la EURO 2020 s-au calificat direct din preliminarii 20 de formaţii. Este vorba despre: Anglia, Cehia, Ucraina, Portugalia, Germania, Olanda, Elveţia, Danemarca, Croaţia, Ţara Galilor, Spania, Suedia, Polonia, Austria, Franţa, Turcia, Belgia, Rusia, Italia şi Finlanda.

Acestora li se vor alătura alte patru echipe venite după barajul din Liga Naţiunilor. Tragerea la sorţi a grupelor turneului final se va desfăşura la Bucureşti, pe 30 noiembrie.