SPORT

Naţionala de fotbal a României marchează Centenarul Marii Uniri cu un nou logou

post-img

Un nou logo pentru echipa naţională de fotbal a României. Acesta are forma unui scut împărţit în 5 părţi care simbolizează regiunile istorice ale României: Muntenia, Oltenia, Transilvania, Moldova şi Dobrogea. Logo-ul reprezintă o copie în miniatură a stemei Regatului României din perioada interbelică.

Potrivit oficialilor Federaţiei Române de Fotbal (FRF), logo-ul a fost ales în contextul în care anul 2018 este anul Centenarului Marii Uniri.

„În pragul marii aniversări a României, 100 de ani de la Marea Unire, Federaţia Română de Fotbal a pregătit o surpriză tuturor suporterilor fotbalului. Echipa naţională are prima identitate de brand din istorie şi un nou echipament cu tricolor”, precizează într-un comunicat de presă FRF.

„De astăzi, tricolorii joacă pe piept cu un blazon în care istoria românilor şi susţinerea lor sunt laolaltă pentru victorie. Noul blazon al Echipei Naţionale şi noul echipament vor fi pentru tricolorii de azi şi de mâine o chemare la unitate şi la dăruire. Pentru că doar împreună putem fi mai buni şi doar împreună putem câştiga”, a declarat preşedintele FRF, Răzvan Burleanu.

La evenimentul lansării logo-ului au participat şi Adrian Mutu, Mihai Stoichiţă, Cosmin Contra, scrie InfoPrut.ro.