SPORT

Naţionala de fotbal a Republicii Moldova are un nou antrenor. Engin Firat a semnat un contract până la finalul ciclului preliminar Euro 2020

Naţionala de fotbal a Republicii Moldova are un nou antrenor. Tehnicianul turc Engin Firat, un nume mai puţin cunoscut suporterilor basarabeni, îi va conduce pe "tricolori" până la finalul ciclului preliminar Euro 2020. Potrivit Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal, turcul, în vârstă de 49 de ani, a fost singurul candidat la postul de selecţioner.

După ce l-a demis pe selecţionerul ucrainean Semen Altman, conducerea Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal aduce un antrenor turc să spele din ruşinea suferită de "tricolori" în această campanie preliminară. Engin Firat promite că nu va lăsa loc pentru speculaţii şi va convoca la naţională, după merite, cei mai buni jucători basarabeni.

Noul selecţioner anunţă că în timpul apropiat urmează să discute cu jucătorii care au anunţat recent că nu mai vor să vină la naţionala. Mai mult, el a spus că va încerca să-l aducă inapoi pe Alexandru Epureanu care şi-a anunţat retragerea de la echipa reprezentativa a tarii.
 
 Candidatura antrenorului Engin Firan a fost înaintată de vicepreşedintele FMF, Dragoş Hîncu. Acesta recunoaste că turcul a fost singurul pretendent la postul de selecţioner.
 
Turcul Engin Firat a fost, timp de 11 ani, antrenor secund la mai multe echipe din Turcia sau Germania. Printre cele mai cunoscute se numără Fenerbahce, Samsunspor sau Eintracht Frankfurt. Firat ar urma să debuteze pe banca tehnică a naţionalei pe 14 noiembrie, la Paris, împotriva Franţei.