SPORT

Naomi Osaka este jucătoarea lunii august în circuitul WTA. Simona Halep, pe locul al doilea

post-img

Japoneza Naomi Osaka a fost votată cea mai bună jucătoare a lunii august în circuitul profesionist feminin de tenis (WTA), după ce a câştigat turneul US Open, primul de Mare Şlem din cariera sa, în prima săptămână a lunii septembrie, în timp ce românca Simona Halep s-a clasat pe locul doi în anchetă.

Osaka (20 ani) a învins-o în finala de la Flushing Meadows pe americanca Serena Williams, devenind primul japonez care cucereşte un titlu de Mare Şlem la simplu. Până la titlu, Osaka le-a învins pe rând pe germanca Laura Siegemund, israelianca Julia Glushko, belarusele Aleksandra Sasnovici, Arina Sabalenka, ucraineanca Lesia Ţurenko şi finalista de anul trecut, americanca Madison Keys.

Naomi Osaka mai fusese desemnată jucătoarea lunii martie în acest an, scrie Agerpres.

Halep, campioană la Montreal şi finalistă la Cincinnati, s-a clasat pe locul secund în ancheta de pe site-ul WTA, podiumul fiind completat de Serena Williams.

Halep a fost aleasă jucătoarea lunii în ianuarie şi mai, cehoaica Petra Kvitova a fost votată în februarie şi iunie, în aprilie a fost desemnată Karolina Pliskova (Cehia), iar în iulie a câştigat germanca Angelique Kerber.