SPORT

Mii de persoane au participat la înmormântarea fotbalistului Davide Astori

post-img

Mii de persoane s-au adunat în pieţele din Florenţa, pentru a-i aduce un ultim omagiu căpitanului Fiorentinei, Davide Astori, care a murit subit duminică, după ce inima i s-a oprit în somn.

Colegi de echipă, politicieni, fani şi foşti rivali s-au adunat în faţa Bisericii Santa Croce, din Florenţa, pentru a participa la înmormânatarea fotbalistului. Aceştia au afişat bannere şi fulare cu mesajul „Pentru totdeauna, Căpitanul nostru”, scrie digi24.ro.

Duminică, moartea subită a lui Astori a şocat întreaga lume. Fotbalistul avea doar 31 de ani şi nimeni nu-l ştia să fi suferit de vreo boală, cu atât mai puţin una cu potenţial fatal.

Rezultatul autopsiei a arătat că Davide Astori a murit din cauza unui stop cardiac, posibil „de origine brahicardică”, ceea ce înseamnă că fotbalistul ar fi avut un puls foarte scăzut.

„Este vorba de o moarte de cauză cardiacă, fără indicii macroscopice, probabil o brahicardie, bătăile inimii încetinindu-se, până când inima s-a oprit ”, a spus procurorul Antonio De Nicolo, precizând că s-a constatat şi că fotbalistul avea edem pulmonar şi congestie poliviscerală.

Pentru stabilirea unui diagnostic definitiv sunt necesare însă investigaţii histologice detaliate, a adăugat procurorul. Bradicardia constă în scăderea frecvenţei cardiace sub 60 de bătăi pe minut.

Fotbalistul în vârstă de 31 de ani a fost găsit mort în camera sa de hotel, după ce a suferit un stop cardiac, cu doar câteva ore înainte ca Fiorentina să joace meciul din Serie A împotriva formaţiei Udinese.