SPORT

Mihaela Buzărnescu, povestea unei luptătoare. După ani de zile de accidentări şi greutăţi, sportiva intră în topul celor mai bune jucătoare ale lumii

"Cenuşăreasa" a devenit Regină la San Jose! Mihaela Buzărnescu a câştigat primul ei turneu WTA, a intrat între primele 20 de jucătoare ale lumii şi a continuat astfel cea mai zbuciumată poveste din tenisul feminin.

"În urmă cu doi-trei ani, jucam turnee Futures şi nu credeam că o să pot atinge acest nivel.  [...] Sunt fericită că o să fiu pe afişul turneului de anul viitor, e ceva incredibil pentru mine!", a declarat Mihaela la San Jose, ţinând în braţe cel mai important trofeu de până acum.

O junioare impecabilă, un parcurs aproape perfect şi o poveste care nu avea cum să dea greş - aşa se vedea lumea Mihaelei Buzărnescu în 2005, când câştiga cel mai important turneu de juniori, Orange Bowl, chiar în faţa Agnieszkai Radwanska.

La 18 ani, când era în topul mondial al junioarelor, a suferit o accidentare gravă la umăr şi tenisul părea că va deveni doar amintirea unor vremuri frumoase.

Până în 2017 s-a chinuit undeva dincolo de locul 500 WTA, apoi a urmat explozia.

Aseară, blestemul pare să se fi risipit definitiv, odată cu finala câştigată la San Jose, 6-1, 6-0, cu Maria Sakkari. Primul triumf într-un turneu WTA şi, totodată, accesul între cele mai bune 20 de jucătoare ale planetei.