SPORT

Mihaela Buzărnescu este racheta a doua în semifinala cu Franţa din Fed Cup. Programul meciurilor

post-img

La Rouen, în Franţa, a avut tragerea la sorţi pentru semifinala Fed Cup, România - Franţa. Mihaela Buzărnescu (30 WTA) a fost desemnată racheta a doua, după Simona Halep şi o va întâlni pe Caroline Garcia (21 WTA), în premieră, în a doua partidă de simplu programată sâmbătă. În meciul cu Cehia, Buzărnescu a pierdut ambele partide, disputate cu Karolina Pliskova respectiv Katerina Siniakova.

Simona Halep – Kristina Mladenovic şi Mihaela Buzărnescu – Caroline Garcia sunt meciurile de sâmbătă, 20 aprilie, pe zgura din Kindarena, sala din Rouen care găzduieşte semifinala Grupei Mondiale a Fed Cup, Franţa – România.

Meciurile de sâmbătă încep la ora 15.00, ora României, pentru ca duminică, de la ora 14, ora României, în ziua a doua a Fed Cup, să fie programate celelalte trei întâlniri: Simona Halep – Caroline Garcia, Mihaela Buzărnescu – Kristina Mladenovic şi partida de dublu, Irina Camelia Begu/Monica Niculescu – Caroline Garcia/Kristina Mladenovic.

Căpitanul-nejucător al echipei feminine de tenis a României, Florin Segărceanu, a admis că a avut o decizie grea de luat în stabilirea rachetei a doua pentru partidele de simplu, dar a mizat pe Mihaela Buzărnescu datorită formei din ultimele săptămâni şi din antrenamentele de la Rouen.

''Aveam două opţiuni, nu a fost o decizie uşoară, dar în prima zi vom începe cu Mihaela şi apoi totul este posibil, în funcţie de scor, de ceea ce se întâmplă. Mihaela a avut o perioadă bună în ultimele două săptămâni, a arătat o formă bună în antrenamente, arată pregătită şi am decis să mergem pe mâna ei'', a declarat Florin Segărceanu după tragerea la sorţi de vineri.

Fără să o fi întâlnit vreodată pe Garcia, Buzărnescu se bate cu cea mai bine clasată franţuzoaică în al doilea meci din ziua inaugurală a semifinalei de la Rouen.  "Eu mă aştept la un meci foarte bun şi voi da tot ce se poate ca să câştig" - spune Mihaela.

Lipsită de victorie în Grupa Mondială a Cupei Federaţiei şi învinsă în ambele meciuri jucate la Ostrava cu Cehia, Buzărnescu a fost titularizată de Segărceanu din două motive: este singura dintre românce cu meciuri disputate şi câştigate pe zgură în 2019 şi are un plus de 53 de locuri în faţa Irinei Begu.

 

Segărceanu s-a declarat un pic surprins de alegerea Kristinei Mladenovic în locul lui Alize Cornet pentru a doua jucătoare de simplu a Franţei: ''Puţin (surprins), aş spune că da. Dar, explicaţia am auzit-o din partea căpitanului francez, că, probabil din punct de vedere al stilului de joc, Mladenovic este singura care poate să-i pună, într-o zi bună, probleme Simonei şi probabil din acest motiv. Mladenovic are un stil agresiv de joc şi în cazul în care are o zi bună, cu ajutorul spectatorilor, s-ar s-ar putea să reuşească acest lucru. Personal nu cred şi nu vreau să cred. Are un stil de joc cu serviciu puternic şi lovituri decisive''.

Căpitanul român nu a renunţat la perechea de dublu Begu/Niculescu, echipă care a bătut Cehia la ea acasă şi care, într-un posibil meci 5, decisiv pentru calificarea în ultimul act al Cupei Federaţiei, le-ar întâlni pe Mladenovic şi Garcia, campioane la Roland Garros în 2016 şi foste ocupante ale locului 2 mondial.

”Cu siguranţă vor fi emoţii mari, mai ales după ce se va cânta imnul”, a declarat racheta 1 a României, Simona Halep, după tragerea la sorţi a întâlnirii din semifinalele Fed Cup, Franţa - România.