SPORT

Medalie de bronz pentru judocanul Victor Sterpu la Grand-Prixul de la Haga

post-img

Judocanul din Republica Moldova, Victor Sterpu, s-a clasat pe locul trei la turneul internaţional Grand Prix de la Haga, Olanda, încheiat ieri.

În limitele categoriei de greutate 73 kg, el a obţinut patru victorii.

El i-a învins în faza preliminară pe Alexander Turner (SUA), Guillaume Chaine (Franţa), premiant al turneelor internaţionale de la Duesseldorf, Tyimen, Odivelas, după care i-a cedat germanului Anthony Zingg, promovând în recalificări.

În această etapă i-a întrecut pe Miklos Ungvari (Ungaria), vicecampion olimpic la Londra, iar în meciul pentru medalia de bronz pe brazilianul Eduardo Barbosa (în prelungiri), campion al Jocurilor Panamericane,  şi a devenit, în premieră în cariera sa, medaliat la un turneu Grand Prix.

Coechipierul Denis Vieru (66 kg) s-a clasat pe locul cinci. La turneu au mai participat Vadim Bunescu (66 kg), Iulian Peaticovschi (73 kg), Dorin Goţonoagă, Nicon Zaboroşciuc, ambii la categoria de greutate până la 81 de kilograme.

Turneul de la Haga a reunit 412 participanţi din 62 de ţări de pe patru continente. Victor Sterpu (19 ani) a ocupat anul curent locul cinci la Campionatul Mondial de juniori şi a devenit premiant la etapele Cupei Europene de juniori, desfăşurate la Cluj-Napoca şi Sarajevo. Premianţi la turneele Grand Prix au mai devenit anul curent şi coechipierii Denis Vieru şi Dorin Goţonoagă, transmite Moldpres.