SPORT

Mayweather l-a învins prin KO tehnic pe McGregor în repriza a 10-a

post-img

Boxerul american Floyd Mayweather l-a învins pe luptătorul irlandez de arte marţiale mixte Conor McGregor, prin KO tehnic în repriza a 10-a. Meciul de box s-a desfăşurat sâmbătă la categoria super welter, într-o gală profesionistă din Las Vegas.

Fostul campion mondial Mayweather (40 ani), revenit în ring la doi ani de la retragere (ultimul meci l-a disputat în septembrie 2015), a obţinut a 50-a sa victorie la profesionişti (27 KO), fără să cunoască înfrângerea. Mayweather a reuşit să depăşească palmaresul lui Rocky Marciano, fostul campion mondial al greilor, care a avut 49 de victorii şi nicio înfrângere. 

McGregor (29 ani), campionul UFC, aflat la debutul său în boxul profesionist, a început agresiv meciul, dar a început să se sufoce după primele runde, în care Mayweather nu a părut deloc în dificultate. Experimentatul boxer american a făcut un meci de aşteptare, iar apoi a început să puncteze tot mai clar pe măsură ce McGregor obosea, arbitrul încheind conturile în runda a zecea, când irlandezul abia se mai ţinea pe picioare.

Consiliul Mondial al Boxului (WBC) i-a oferit învingătorului, la finalul meciului, "The Money Belt" (Centura Banilor), o centură la realizarea căreia au fost utilizate 1,5 kg de aur de 24 carate, 3.360 diamante, 600 de safire şi 300 de smaralde, precum şi piele de crocodil adusă din Italia. 

Pentru acest meci, Mayweather, care a cucerit titlul mondial la cinci categorii diferite de greutate, a avut o bursă de 100 de milioane de dolari, în timp ce McGregor, cu un palmares de 21 de victorii în 24 de meciuri de arte marţiale mixte (MMA), va primi 30 de milioane. Sumele ar putea creşte până la 400 de milioane de dolari în cazul americanului şi la 125 de milioane în cazul irlandezului, după împărţirea banilor rezultaţi din reţetele tv, în special, conform presei economice americane.