SPORT

Maia Sandu a înmânat drapelul R. Moldova sportivilor care vor merge la Tokyo

Preşedintele Maia Sandu a înmânat astăzi drapelul Republicii Moldova, sportivilor care vor participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Arcaşii Dan Olaru şi Alexandra Mârca vor fi portdrapelul delegaţiei la ceremonia de deschidere a competiţiei.

DAN OLARU, tir cu arcul: „Tot timpul este o mândrie. Ori că eşti portdrapelul, ori că îţi reprezinţi ţara, tot timpul este o mândri ca să ridici drapelul ţării şi ca toată lumea să afle despre ţara ta.”

 ALEXANDRA MÎRCA, tir cu arcul: „Este o mare mândrie să fii portdrapelul Republicii Moldova. Aş vrea să mulţumesc Comitetului Naţional Olimpic că ne-au încredinţat această misiune. Ne vom strădui să purtăm cu demnitate drapelul Republicii Moldova.”

 Preşedintele Maia Sandu le-a urat sportivilor mult succes la Jocurile Olimpice.

 MAIA SANDU, preşedintele Republicii Moldova: „Noi, cetăţenii Republicii Moldova ne-am simţit foarte mândri de fiecare data când a fost intonat imnul Republicii Moldova, arborat drapelul şi atunci când sportivii noştri au păşit pe podium.  Vă mulţumim pentru efortul dumneavoastră. Ştiu că aceste eforturi şi aceste rezultate pe care le obţineţi, se fac în condiţii tare complicate şi dincolo de pandemie care a complicat lucrurile şi mai mult, noi aici acasă avem foarte mult de muncit ca să îmbunătăţim condiţiile în care dvs faceţi sport de performanţă.”

Printre sportivii basarabeni calificaţi la Jocurile Olimpice este şi Victor Ciobanu, singurul luptător de greco-romane care a obţinut cota olimpică.

 VICTOR CIOBANU, luptător: „La noi sunt foarte mulţi băieţi talentaţi şi care puteau să ajungă la aceste Jocuri. Dar uitaţi-vă care este atârnarea faţă de noi, aşa şi sunt rezultatele calificărilor la Jocurile Olimpice.  Aceşti oameni care ne conduc de la Ministerul Tineretului Sportului. Acolo unde trebuie să avem susţinere, noi nu avem îndeajuns şi de asta e doar o singură persoană calificată.”

 Republica Moldova are 18 sportivi calificaţi la Jocurile Olimpice de la Tokyo şi riscă să aibă cei mai puţini participanţi din toată istoria de până acum a participărilor.