SPORT

Maestra Irina Bulmaga, originară din Chişinău, a devenit prima în România, în clasamentul ELO

post-img

Maestra internaţională Irina Bulmaga, originară din Chişinău, a încheiat anul 2016 pe primul loc în clasamentul ELO feminin al României, transmite Moldpres.

Cu începere de vineri, 17 februarie, ea participă la turneul internaţional închis de şah de la Dubai (Emiratele Arabe Unite), cu media ELO 2.366 puncte, fiind a doua favorită, precizează sursa.

Irina Bulmaga este legitimată la Clubul Sportiv Politehnica Iaşi şi figurează pe locul II în clasamentul celor mai bune jucătoare de şah din România, pentru anul trecut. În 2016, ea a avut un an plin de succese în 2016, încununat cu cele trei titluri naţionale obţinute la Braşov, la şah rapid, blitz şi dezlegări.

„Aceste rezultate sunt deosebit de importante pentru mine, deoarece vin după un an în care m-am dedicat exclusiv şahului, am jucat şi am muncit foarte mult. Mă bucur pentru că am contribuit la menţinerea titlului de campioană a României în cadrul Clubului Politehnica Iaşi pentru al doilea an consecutiv”, a declarat Irina Bulmaga, pentru Agerpres.

Irina Bulmaga a fost pregătită la Chişinău de multipla campioană naţională Raisa Nevedniciaia.