SPORT

Luptătorul de stil greco-roman Victor Ciobanu a ratat şansa de a obţine medalia de bronz la Jocurile Olimpice

Luptătorul de stil greco-roman Victor Ciobanu a ratat şansa de a obţine medalia de bronz la Jocurile Olimpice. Sportivul basarabean a piedut lupta pentru podium în categroia de greutate de până la 60 de kilograme, în faţa rusului Sergey Emelin şi s-a clasat pe locul 5. Acesta este cel mai bun rezultat dintre cele obţinute până acum de sportivii din Republica Moldova la Tokyo.

Victor Ciobanu a cedat cu 1 la 12 în faţa rusului Serghei Emelin, pe care l-a învins în urmă cu doi ani în finala Campionatului European.

Cu două victorii şi două înfrângeri, Victor Ciobanu, în vârstă de 28 de ani s-a clasat pe locul 5 la prima Olimpiadă din carieră. Pentru acest succes, elevul lui Mihai Cucul va primi din partea statului 600 de mii de lei. Medalia de aur în categoria de greutate de până la 60 de kilograme a fost cucerită de Alberto Orta Sanchez din Cuba, care l-a învins pe Victor Ciobanu în semifinale. Japonezul Kenichiro Fumita s-a ales cu medalia de argint.

În proba de haltere, Elena Cîlcic s-a clasat pe locul 8 în categoria de greutate de până la 87 de kilograme. Sportiva din Comrat a ridicat 240 de kilograme la total şi va fi recompensată cu 200 de mii de lei din bugetul statului. În această categorie de greutate a învins chinezoaica Wang Zhouyu, cu un total de 270 de kilograme.

Tot astăzi, atletul basarabean Serghei Marghiev s-a calificat în ultimul act al probei de arucare a ciocanului, cu rezultatul de 75 de metri şi 94 de centimetri. Va fi a doua finală consecutivă pentru Marghiev, după cea din 2016, de la Rio, unde s-a clasat pe locul 10. Finala la aruncarea ciocanului va avea loc miercuri, 4 august, de la ora 14 şi 15 minute.