SPORT

Luptătorii de sambo din Republica Moldova au cucerit trei medalii la Jocurile Europene

Fanfară, ropote de aplauze, flori şi pâine cu sare. Aşa au fost întâmpinaţi, la revenirea în ţară, cei trei luptători de sambo medaliaţi la Jocurile Europene de la Minsk. Deocamdată, acestea sunt singurele medalii cucerite de sportivii basarabeni la competiţia din Belarus.

O medalie de argint şi două de bronz, acestea sunt rezultatele impresionante cu care s-au întors acasă luptătorii de sambo basarabeni de la Jocurile Europene. Primul care a spart gheaţa şi a urcat pe podiumul de la Minsk a fost Denis Tachii. 
 
 Cel mai bun rezultat a fost înregistrat de Sabina Artemciuc, care a fost la doar un pas de aur.
 
„Mulţi ani am luptat pentru această victorie. Sambo nu este sport olimpic şi pentru noi a fost prima dată când am participat la Jocurile Europene. Chiar la debut am reuşit să urc pe treapta a doua a podiumului, cedând doar în faţa sportivei din Belarus. Nu este, însă, nimic pierdut, important e că multipla campioană mondială s-a clasat pe locul trei. La următoarea ediţie voi fi prima”, declară Sabina Artemciuc.
 
Revelaţia turneului a fost, însă, Paulina Eşanu. La doar 18 ani, tânăra sportivă a reuşit să cucerească medalia de bronz.
 
Antrenorul lotului naţional este mândru de discipolii săi, care au reuşit să ducă faima ţării în lume. 
 
Pentru performanţele înregistrate, vicecampioana va primi 160 de mii de lei din partea statului, iar cei doi medaliaţi cu bronz câte 120 de mii de lei. Antrenorul sau antrenorii implicaţi în pregătirea medaliaţilor vor primi aceleaşi sume de bani ca şi sportivii.