SPORT

Lotul naţional de lupte greco-romane din R. Moldova se va antrena în Turcia

post-img

Lotul naţional de lupte greco-romane a plecat în Turcia pentru a efectua timp de aproximativ două săptămâni un cantonament.

Din lot fac parte Daniel Cataraga, Donior Islamov, Igor Beşleagă şi câţiva tineri luptători, care urmează să participe anul curent la turneele internaţionale, Campionatul European şi la Mondiale. „Victor Ciobanu a fost supus recent unei intervenţii chirurgicale şi acum urmează procedura de refacere. Sper să revină în forma sa sportivă cât mai repede posibil”, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă din ajunul deplasării, antrenorul selecţionatei din Republica Moldova, Mihail Cucu. Potrivit lui, anul acesta este unul foarte încărcat, bogat în evenimente sportive de anvergură. „Asta pentru că se va decide cine va obţine bilete olimpice de acreditare la Jocurile Olimpice de la Tokyo (2020). Obiectivul trasat este ca minimum unul dintre membrii lotului naţional să se califice la Olimpiadă”, a precizat tehnicianul.

După încheierea cantonamentului, luptătorii din Republica Moldova vor participa la turneul internaţional „Vehbi Emre&Hamit Kaplan”. Competiţia se va desfăşura pe 7-8 februarie la Istanbul.

Victor Ciobanu a fost desemnat anul trecut de Asociaţia Presei Sportive din Moldova şi de Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării cel mai bun sportiv al R. Moldova.

În 2018, luptătorii de stil greco-roman din ţară au obţinut 12 medalii de aur, argint şi bronz la Campionatele Europene şi Mondiale, rezervate cadeţilor, juniorilor, tinerilor şi seniorilor, Jocurile Olimpice de tineret, scrie Moldpres.