Logo-ul definitiv al Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de la Paris din 2024: medalia de aur, flacăra olimpică şi paralimpică şi Marianne
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Logo-ul definitiv al Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de la Paris din 2024: medalia de aur, flacăra olimpică şi paralimpică şi Marianne

Organizatorii Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de la Paris din anul 2024 au prezentat, luni, logo-ul definitiv al evenimentelor, total diferit de precedentul, o Marianne aurită.

Într-un cerc auriu, simbolizând o medalie de aur, se conturează o flacără olimpică stilizată, iar buzele de la baza flăcării lasă să se întrevadă un chip stilizat, reprezentând-o pe Marianne, figura alegorică a Republicii Franceze.  Bicolor, sobru şi rotunjit, noul logo este total diferit de primul, un '24' stilizat sub forma Turnului Eiffel şi în culori vii, explozive.

Organizatorii au justificat această nouă alegere prin trecerea la "o nouă fază" a proiectului. Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a scris pe Twitter: "În 2024, la sosirea flacării olimpice la Paris, Franţa îşi va arăta chipul lumii întregi. Acest chip, el este al vostru, al femeilor şi bărbaţilor mobilizaţi, al sportivilor veniţi din cele patru colţuri ale globului pentru a se depăşi, al valorilor olimpice".

"Un simbol care demonstrează angajamentul Parisului de a organiza în 2024 Jocuri Paralimpice revoluţionare", a afirmat, la rândul ei, preşedinta Comitetului Paralimpic şi Sportiv francez, Marie-Amelie Le Fur.

Similare
RECOMANDĂRI