SPORT

Lionel Messi părăseşte Barcelona, după 19 ani. A transmis clubului că vrea să activeze clauza care îi permite să plece la finalul fiecărui sezon

post-img

Messi va pleca de la Barcelona în această vară. Jucătorul a transmis clubului că vrea să activeze clauza care îi permite să plece la finalul fiecărui sezon. Cei de la FC Barcelona au convocat o şedinţă extraordinară după ce au primit mesajul lui Messi.

După 19 ani în care a evoluat doar pentru Barca, Messi a anunţat clubul că pleacă. El doreşte să activeze clauza din contract care îi permite să plece gratis. În mod normal, aceasta a expirat pe 10 iunie, însă contextul dat de pandemie face ca aceasta să poată fi activată mai târziu.

Eşecul usturător în faţa lui Bayern, cu 2-8, a fost picătura care a umplut paharul pentru fotbalist. Barcelona a ieşit umilită din UEFA Champions League al treilea an la rând, iar Messi a luat decizia să plece în această vară.

Messi speră ca Barcelona să nu îi pună beţe în roate, însă cei de la Barcelona sunt determinaţi să nu-i dea drumul fără a fi activată clauza de reziliere de 700 de milioane de euro, potrivit Mediafax.

Manchester City, Paris Saint-Germain şi Inter Milano sunt cele trei echipe aflate în cursa pentru semnătura lui Messi.

Fostul căpitan al Barcelonei, Carles Puyol, a fost primul care a reacţionat după anunţul plecării lui Messi. „Respect şi admiraţie, Leo. Ai parte de tot sprijinul meu, prietene" a scris Puyol pe Twitter.