SPORT

Leonid Oleinicenco va fi preşedintele FMF până în ianuarie 2021

Federaţia Moldovenească de Fotbal are un nou preşedinte. Leonid Oleinicenco, un nume mai puţin cunoscut în fotbalul autohton, va conduce acest for în următorii doi ani. A fost unicul candidat înscris în cursa pentru fotoliul de preşedinte al FMF şi a fost ales cu votul unanim al membrilor afiliaţi.

Leonid Oleinicenco a ajuns unicul candidat la funcţia de preşedinte al Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal, după ce a adunat semnăturile a 109 din totalul de 120 de membri afiliaţi. Asta deşi pentru a candida avea nevoie de numai 20 de semnături. Astfel, pentru că fiecare dintre cei 120 de membri afiliaţi poate susţine un singur candidat, nicio altă persoană nu a mai putut să se înscrie la alegerile pentru şefia forului fotbalistic basarabean. 
 
Noul preşedinte lucrează la Federaţia Moldovenească de Fotbal de 10 ani. A fost director financiar, iar în ultimii trei ani a îndeplinit funcţia de director executiv. El şi-a propus dezvoltarea fenomenului fotbalistic şi spune că va pune accent pe dezvoltarea şcolilor de fotbal pentru copii. De asemenea, a spus că îşi doreşte schimbări şi în campionatul autohton, dar şi la echipa naţională.
 
Leonid Oleinicenco a ajuns în funcţia de preşedinte al FMF după ce Pavel Cebanu, care s-a aflat la conducerea fotbalului basarabean timp de 22 de ani, a anunţat acum o lună că demisionează. Întâmplător sau nu, decizia acestuia a venit după ce Ziarul de Gardă a publicat o investigaţie privind averile personale, în care sunt vizaţi mai mulţi oameni din conducerea Federaţiei.
 
Fostul preşedinte nu a rămas, însă, în afara instituţiei. A fost ales în funcţia de preşedinte de onoare al FMF.