SPORT

La Londra are loc primul turneu de calificare a boxerilor pentru Jocurile Olimpice

post-img

Boxerii Alexandru Paraschiv (63 kg) şi Andrei Vreme (75 kg) continuă, la Londra, lupta în turneul de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, scrie IPN.

Paraschiv l-a învins fără probleme pe slovacul Michal Takacs şi în va întâlni marţi pe francezul Sofiane Oumiha, vicecampion olimpic în 2016, campion mondial în 2017 şi dublu vicecampion european. În cazul unei victorii, Alexandru va obţine calificarea la Olimpiadă.

La rândul său, Vreme a trecut de Besart Pireva din Kosovo şi se va duela astăzi cu rusul Gleb Bakshi, campion mondial în 2019.

Tot astăzi va intra în concurs Dumitru Galagoţ (69 kg).  El îl va întâlni pe azerul cu origini cubaneze Lorenzo Sotomayor, vicecampion olimpic în 2016 şi campion european în 2015.

Dorin Bucşa (57 kg) şi Andrei Chiriacov (81 kg) au fost eliminaţi din prima rundă. Bucşa a fost învins de albanezul Krenar Zeneli, iar Chiriacov i-a cedat belgianului Ziad El Mohor.

Singura reprezentantă a Moldovei la probele feminine, Iulia Coroli (51 kg), a fost declarată învinsă prin neprezentare în ring în meciul cu elveţianca Eliana Pileggi.