SPORT

La 58 de ani - campion mondial pentru a 12-a oară. Boris Savva a înregistrat un record absolut pentru sportul din R. Moldova

Basarabeanul Boris Savva a cucerit pentru a 12-a oară titlul de campion mondial la lupte libere printre veterani.  Acesta este un record absolut pentru sportul din Republica Moldova. La acelaşi turneu din Grecia, un alt veteran, Gheorghe Bistriţchi, a cucerit medalia de bronz.

În drumul spre medalia de aur, Boris Savva a obţinut trei victorii şi nu a pierdut nici măcar un punct. El a trecut pe rând de sportivii din Armenia şi Uzbekistan, iar în finală l-a învins pe francezul Roger Papotto, în categoria de greutate de până la 62 de kilograme.  

Boris Savva are 58 de ani şi este orginar din localitatea Fundul Galbenei, raionul Hînceşti. Pe lângă cele 12 medalii de aur cucerite la Campionatul Mondial de lupte printre veterani, el are în palmares şi titlul de campion al fostei Uniuni Sovietice. Din 2019, el este antrenorul lotului naţional de tineret la lupte libere al României. La Campionatul Mondial de lupte printre veterani, un alt sportiv din Republica Moldova Gheorghe Bistriţchi a cucerit medalia de bronz. În finala mică, basarabeanul a dispus cu 9 la 2 de francezul André Maupin. La turneul din Grecia, Republica Moldova este reprezentată de 7 sportivi.