SPORT

Judocanul Denis Vieru va evolua la turneul Masters din China

post-img

Judocanul din Republica Moldova, Denis Vieru (66 kg), s-a deplasat astăzi la turneul Masters, care se va desfăşura pe 15-16 decembrie la Guangzhou, China. Competiţia îi reuneşte pe cei mai buni 16 sportivi din lume în fiecare din cele şapte categorii de greutate.

„Am avut un program individualizat de pregătire către acest turneu. Împreună cu antrenorul lotului naţional, Veaceslav Bacal, am pus accentul la antrenamente timp de aproximativ 10 zile pe două elemente esenţiale din judo: forţa şi viteza de execuţie. Ne-am pregătit acasă, deşi a fost o variantă de a munci împreună cu echipa naţională la Cheile Gradiştei (România)”, a declarat în ajunul plecării Denis Vieru.

„Mult va depinde de tragerea la sorţi. Toţi adversarii sunt foarte puternici. Noi, însă, ne dorim să nu ne întâlnim în primul meci cu numărul unu mondial. În rest, am pregătit surprize pentru fiecare concurent”, a specificat tehnicianul Veaceslav Bacal, care îl va însoţi pe Denis Vieru la turneu. 

Judocanul din Republica Moldova a obţinut dreptul de a participa după ce a încheiat pe locul 15 topul categoriei sale, conform evoluţiilor la toate turneele din anul curent. Cele mai bune rezultate le-a înregistrat la concursurile Grand Prix de la Budapesta şi Antalya, unde a devenit premiant.

Ceilalţi membri ai lotului naţional se situează în clasamentul mondial pe următoarele locuri: Dorin Goţonoagă (81 kg) – poziţia a 43-a, Victor Sterpu (73 kg) – treapta a 56-a, Vadim Bunescu (66 kg) – locul 79. „Obiectivul nostru este ca doi-trei dintre ei să se califice la Jocurile Olimpice de la Tokyo (2020)”, a spus secretarul general al Federaţiei Moldoveneşti de Judo, Valeriu Duminică. La Olimpiadă sunt admişi cei mai buni 32 de sportivi de pe mapamond în fiecare categorie de greutate. La fiecare categorie sunt luate în calcul rezultatele a circa 500 de judocani din lume.

Denis Vieru este campion european Under-21 şi Under-23. El va participa pentru a doua oară consecutiv la un turneu din seria Masters, fiind singurul judocan din R. Moldova care a fost invitat să evolueze la aceste concursuri.

La turneul de la Guangzhou vor participa 232 de sportivi din 49 de ţări, transmite Moldpres.