SPORT

Jucătorii Naţionalei de fotbal a Republicii Moldova au revenit, pentru prima dată, la antrenamente

Jucătorii Naţionalei de fotbal a Republicii Moldova au revenit astăzi, pentru prima dată, la antrenamente, după declanşarea pandemiei de coronavirus. Înainte de a intra pe terenul de fotbal, toţi fotbaliştii şi stafful tehnic au fost testaţi pentru Covid-19, iar toate rezultatele au ieşit negativ.

După mai bine de două luni de pauză, jucătorii selecţionatelor de seniori şi tineret şi-au reluat antrenamentele.

Selecţionerul Engin Firat a convocat 16 jucători pentru primul cantonament de pregătire pe timp de pandemiei, care se desfăşoară la Centrul de pregătire de la Vadul lui Vodă. Printre ei se numără şi patru jucători care evoluează în străinătate, dar se afla acasă din cauza întreruperii activităţii cluburilor. Este vorba despre Nicolae Calancea, Vitalie Damaşcan, Anatolie Prepeliţă şi Cristian Dros.

De partea cealaltă, tehnicianul Naţionalei U21, Serghei Cleşcenco, a convocat 20 de jucători. Federaţia Moldovenească de Fotbal anunţă că fotbaliştii vor fi în regim de carantină pe toată perioada cantonamentului. Antrenamentele se vor desfăşura în conformitate cu recomandările Comisiei Naţionale de Sănătate Publică. Adică în grupuri mici, ce nu depăşesc şapte persoane, desfăşurate strict în aer liber cu respectarea tuturor normelor pentru prevenirea răspândirii coronavirsului. Tot astăzi au reluat antrenamentele colective şi cluburile de fotbal din campionatul Italiei.