Jucătoarea Natalia Brînza din Republica Moldova a evoluat în optimile de finală ale Europenelor la tenis de masă
Sursa foto:moldpres.md Vizualizari:

Jucătoarea Natalia Brînza din Republica Moldova a evoluat în optimile de finală ale Europenelor la tenis de masă

Jucătoarea Natalia Brînza din Bălţi a concurat ieri la individual în optimile de finală ale Campionatului European la tenis de masă, rezervat juniorilor, care se desfăşoară la Cluj-Napoca, România.

Ea este unica dintre membrii lotului naţional care a promovat în această fază a turneului. Sportiva a obţinut până la optimi patru victorii. Ieri a învins-o cu scorul 4-1 pe poloneza Elzbieta Kwiatkowska, iar în a cincea partidă i-a cedat jucătoarei Elizabet Abraamian din Federaţia Rusă cu scorul 0-4. În caz de victorie şi în acest meci, ea îşi asigură medalia de bronz. Natalia Brînza a evoluat şi la probele dublu mixt, dublu feminin.
 
Al doilea în topul celor mai bune evoluţii ale jucătorilor din Republica Moldova la Europenele de la Cluj-Napoca este Vlad Ursu, care a concurat în şaisprezecimile de finală ale turneului în pereche cu austriacul de origine poloneză Maciej Kolodziejczyk. Ei au fost stopaţi ieri în calea spre podiumul de premiere de duetul francez Bastien Rembert-Lilian Bardet.
 
Antrenorul Natalia Smirnova, care a revenit de la campionat, a declarat pentru Moldpres că loturile naţionale de tenis de masă masculin şi feminin au intrat în Top-30 în concursul pe echipe. „Echipa de băieţi alcătuită de Vlad Ursu, Danu Sofroni şi Vasile Harea s-a clasat pe locul 26. Formaţia feminină compusă de Vlada Caraulnaia, Ecaterina Şmâganovscaia, surorile Natalia şi Vitalina Brînza, Diana Gurschi s-a situat pe locul 29 printre cele 48 de loturi participante”.
 
Vlad Ursu, originar din Chişinău, a fost medaliat cu bronz la Europenele de cadeţi în anul 2017 în pereche cu Maciej Kolodziejczyk. Tânărul performer este legitimat la un club din Germania şi a obţinut dreptul de a concura la Jocurile Olimpice ale tineretului din anul 2018, care se vor desfăşura la Buenos Aires (Argentina).
 
Cea mai bună jucătoare de tenis de masă la nivel de juniorat din Republica Moldova este Olga Blizneţ din Dubăsari,  medaliată cu bronz la Europene. La senioare cea mai valoroasă este maestra internaţională Elena Mocrousov, originară de asemenea din Dubăsari. Ea este multiplă premiantă a campionatelor României, Greciei şi Turciei, în concursurile pe echipe.
 
Europenele de la Cluj-Napoca au reunit 543 de sportivi din 48 de ţări. Campionatul se încheie astăzi, 24 iulie, scrie Moldpres.
Similare
RECOMANDĂRI