SPORT

Joacă mini-fotbal de două zile neîntrerupt pentru a intra Cartea Recordurilor

Joacă mini-fotbal fără întrerupere mai bine de două zile şi nici prin gând nu le trece să se oprească. Formaţiile Olimpia şi Spartac din Bălţi continuă meciul de fotbal care ar trebui să dureze opt zile pentru a intra în Cartea Recordurilor ca cel mai lung din istorie.

Fluierul de start a fost dat vineri, 23 iulie, la ora 11, iar primii care au intrat pe teren au fost copiii. 

LILIAN SCUTARI, organizator: „Aşa am avut o idee de a atrage privirile spre sport, fotbal şi aşa mai departe. MUSCA Nimeni nu poate să spună că o să fie 8 zile sau 5, dar cred că pentru un oraş ca a nostru, chiar dacă o să fie 5 sau 4 zile de fotbal în continuu o să fie ceva normal.”

Se joacă 5 la 5, iar numărul de schimbări ale jucătorilor în timpul meciului este nelimitat. Participă atât fotbaliştii amatori, cât şi profesionişti.

MAXIM SECRIERU, fotbalist: „O foarte bună idee. Practicăm sportul de la 15-16 ani până la cei mai maturi. E destul de bună ideea pentru sport, totul pentru o bună dezvoltare.”
 
Indiferent că e zi sau noapte, plouă sau e arşiţă, fotbaliştii joacă în continuu.

VALERIU CRĂCIUN, organizator: „Sunt băieţi care au venit cu iniţiativa de a juca o dată pe zi, alţii vor să joace de două ori pe zi – dimineaţa şi seara. Sunt şi colective de muncitori care joacă. Ei spun că vor să evolueze anume noaptea. Sunt nişte iubitori înrăiţi ai fotbalului şi vor să joace doar noaptea.”
 

O asemenea cursă fotbalistică a fost organizată şi în anul 2016 în oraşul Tveri din Rusia. Atunci a fost stabilit recordul mondial al celui mai lung meci de minifotbal, care a durat şapte zile şi jumătate, fără pauză. La acel maraton au participat 560 de jucători profesionişti şi amatori.