SPORT

Irina Begu s-a calificat în optimile turneului WTA de la Istanbul

post-img

Una caldă, alta rece pentru românce la turneul WTA de la Istanbul, dotat cu premii totale de 226.750 dolari. Irina Begu s-a calificat în turul secund, după o revenire senzaţională, în timp ce Sorana Cîrstea a pierdut un meci în care câştigase primul set la 0.

În primul meci al zilei la Istanbul, Irina Begu s-a încălzit greu în faţa slovenei Dalila Jakupovic. Jakupovic (27 ani, 130 WTA) a condus în primul set cu 5-2, dar Begu a revenit, a salvat patru mingi de set, şi a câştigat cu 7-5, reuşind cinci ghemuri la rând. Irina a dominat actul secund, adjudecat cu un categoric 6-0.

Românca a avut 19 winners  faţă de 11 Jakupovic şi a comis 16 erori neforţate, în timp ce  slovena a avut 20.

Begu, favorita 7 a turneului, va juca în turul secund cu americanca Christina Mc Hale. Sportiva şi-a asigurat un cec de 3.400 dolari şi 30 de puncte WTA.

Sorana Cîrstea (28 ani, 34 WTA), a şasea favorită a turneului, a avut parte de un meci de coşmar cu kazaha Iulia Putinţeva (23 ani, 83 WTA). După un prim set perfect, câştigat la 0, Sorana nu a mai luat decât un singur game în faţa Iuliei Putinţeva, care s-a impus cu 0-6, 6-1 6-0. A fost a cincea înfrângere în ultimele 6 meciuri pentru Cîrstea în circuitul WTA.

Pentru participare, Cîrstea va primi un cec de 2.100 dolari şi un punct WTA.