SPORT

Irina Begu, în finala BRD Bucharest Open după ce a învins-o pe Navarro, favorita numărul doi

post-img

Jucătoarea română Irina Begu (58 WTA) s-a calificat sâmbătă pentru prima oară în carieră în finala turneului BRD Bucharest Open, dotat cu premii în valoare totală de 226.750 de dolari.

În penultimul act al competiţiei, Begu a învins-o, în două seturi, 7-5, 7-5, pe favorita numărul 2, Carla Suarez Navarro (Spania).

Ca şi în precedentele două partide de simplu, jucătoarea română a început greu, Navarro reuşind să se desprindă destul de repede la 3-0. În acel moment, Begu a realizat break-ul, a făcut 3-1, apoi 5-4 şi după 55 de minute de joc şi-a adjudecat prima minge de set. Ea a făcut 7-5, confirmându-şi statutul de specialistă în reveniri.

Setul secund a avut un debut destul de echilibrat, până în ghemul al patrulea, când Begu a reuşit break-ul şi s-a distanţat la 3-1. Au urmat două ghemuri în care niciuna dintre jucătoare nu a reuşit să-şi câştige serviciul, pentru ca apoi Irina Begu să facă 5-2. Grăbită să pună punct meciului, românca a început să greşească, iar adversara a profitat şi a egalat la 5. Begu a avut nevoie de 4 mingi de meci pentru ca în final, după 2 ore şi 7 minute, să câştige pe serviciul adversarei şi să se impună cu acelaşi scor ca în primul set.

În finala de duminică, Begu o va întâlni pe învingătoarea din semifinala Ana Bogdan (România) — Julia Goerges (Germania).