SPORT

Înotătorii basarabeni au cucerit 14 medalii la Campionatul României şi alte patru la Balcaniadă

O nouă performanţă pentru campioana olimpică la tineret, Tatiana Salcuţan. Înotătoarea din Republica Moldova a fost aleasă cea mai bună sportivă la Campionatul deschis al României. În total, inotatorii basarabeni au cucerit 14 medalii la turneul de la Bucureşti.

Tatiana Salcuţan a fost aleasă cea mai bună înotătoare la turneul de peste Prut, după ce a reuşit să cucerească două medalii de aur, pe distanţele 100 şi 200 metri spate, şi argintul, la 50 de metri spate.

O altă sportiva din Republica Moldova, Tatiana Chişca, a reuşit să urce de două ori pe prima treapta a podiumului, după ce s-a impus la 50 şi 100 metri bras. La 200 metri bras, locul trei a fost ocupat de Anastasia Moşenscaia.

La competiţia din Bucureşti, s-a remarcat şi Denis Şveţ, la stilul bras. El a cucerit trei medalii de aur la juniori şi două medalii de bronz la seniori.

Între timp, înotătoarea Anastasia Basisto a cucerit două medalii de aur şi una de argint la Balcaniada care s-a desfăşurat în Grecia.  Sportiva din Bălţi s-a impus la 100 şi 200 metri bras, iar pe distanţa 50 metri bras a ocupat locul 2. La 50 metri, stil liber, Ivan Semidetnîi, de asemenea din Bălţi, a cucerit bronzul.

La competiţia din Grecia au participat 11 ţări.