SPORT

Încă un fotbalist din Republica Moldova a devenit campion, peste hotare

Încă un fotbalist din Republica Moldova a devenit campion, peste hotare. Fundaşul de 23 de ani, Denis Marandici, a cucerit titlul în campionatul Sloveniei, cu formaţia NK Celje. În ultima etapă de campionat, echipa sa a remizat, pe teren propriu, cu principala contracandidată la titlu, Olimpija Ljubljana, scor 2-2. Marandici a fost prezent pe teren pe toată durata partidei.

Echipa fundaşului moldovean Denis Marandici avea nevoie doar de o remiză în ultima etapă, pentru a deveni campioana Sloveniei, rezultat care a şi fost realizat. Celje a fost de două ori în avantaj, dar oaspeţii au egalat de fiecare data şi meciul s-a încheiat la egalitate.

Datorită acestui rezultat, Celje şi-a trecut în palmares primul titlu de campioană din istoria clubului, care are 100 de ani. Denis Marandici a venit la echipa slovenă în luna februarie a acestui an, iar de atunci a fost integralist în toate cele 15 meciuri. El este al doilea jucătotor basarabean care cucereşte titlul cu echipa sa de club. La începutul săptămânii Alexandru Epureanu a devenit, în premieră, campion al Turciei cu echipa Basaksehir.