SPORT

În direct şi în exclusivitate la TVR: Campionatele Europene de Gimnastică Artistică, Glasgow 2018

post-img

10 sportivi seniori şi 10 juniori români concurează la Glasgow, la Campionatele Europene de Gimnastică Artistică, parte din „Festivalul european al sporturilor”. TVR 1 şi TVR HD transmit în direct finalele pe echipe şi pe aparate feminin - sâmbătă şi duminică (4 şi 5 august) şi masculin – sâmbătă şi duminică (11 şi 12 august).

Este pentru prima dată în istoria întrecerilor continentale când, în acelaşi loc şi în aceeaşi perioadă, se desfăşoară campionate europene pentru 6 discipline. La Glasgow, peste 4500 de sportivi vor concura în cele 11 zile (2-12 august) de competiţii, pentru cele 152 de medalii.

„Organizarea şi desfăşurarea întrecerilor au copiat modelul Jocurilor Olimpice. Putem vorbi astfel despre un festival european al sporturilor. Vor fi întreceri la gimnastică, canotaj, nataţie (cu înot, sărituri în apă şi înot sincron), ciclism, triatlon şi golf”, a precizat Alina Alexoi, jurnalista TVR care se va afla la Glasgow pentru a comenta transmisiunile directe ale TVR.

Gimnastica de mare clasă se întoarce la complexul SSE Hydro din Glasgow pentru opt zile, în cadrul Campionatului European de Gimnastică Artistică. Pregătiţi-vă să aplaudaţi cei mai buni juniori şi seniori ai gimnasticii feminine şi masculine din Europa care vor lupta să depăşească performanţele deja atinse şi să devină campioni europeni. 600 de gimnaşti vor concura, în cele 8 zile de competiţie, pentru cele 26 de medalii puse la bătaie la a 32-a ediţie a Campionatului European de Gimnastică Artistică.

Televiziunea Română va transmite întrecerile de gimnastică, unde România deplasează cea mai numeroasă delegaţie: 10 sportivi seniori, 10 juniori.

Delegaţia României pentru Campionatele Europene de Gimnastică Artistică, feminin, cuprinde următoarele gimnaste senioare: Denisa Golgotă, Anamaria Ocolişan, Carmen Ghiciuc, Laura Iacob, Nica Ivănuş şi gimnastele junioare: Silviana Sfiringu, Ana-Maria Puiu, Antonia Duţă, Ioana Stănciulescu, Daniela Trică. Pentru Campionatele Europene de Gimnastică Artistică, masculin, România trimite o delegaţie formată din următorii gimnaşti seniori: Andrei Muntean, Vlad Cotuna, Adelin Kotrong, Ovidiu Prichindel, Robert Ghiuzan şi gimnaştii juniori: Răzvan Marc, Gabriel Burtănete, Robert Burtănete, Rafael Szabo, Eduard Gavrilă.

Transmisiunile directe de la Campionatele Europene de Gimnastică, Glasgow, 2-12 august 2018 sunt programate la TVR 1 şi TVR HD astfel:

Sâmbăta, 4 august, 14.50 – 17.25 - Feminin, Finala pe echipe şi festivitatea de premiere;

Duminică, 5 august, 16.20 - 19.35 - Feminin, finale pe aparate şi festivitatea de premiere;

Sâmbătă, 11 august, 14.50-17.50, Masculin, Finala pe echipe şi festivitatea de premiere;

Duminică, 12 august, 16.20-20.10, Masculin, Finale pe aparate şi festivitatea de premiere.

Reacţiile şi declaraţiile românilor care luptă pentru medalii la Campionatele Europene de la Glasgow vor fi prezentate în exclusivitate în Jurnalele de Sport ale posturilor TVR. O echipă a Departamentului Sport TVR - formată din Monica Bucur, reporter şi Vasile Bută, cameraman - va transmite reportaje şi interviuri cu sportivii români care ne reprezintă la Campionatele Europene de la Glasgow, mai ales că sunt speranţe la un loc pe podium la canotaj, iar la înot, pentru tânărul de 21 de ani, Robert Glinţă.