SPORT

În ciuda acuzaţiilor de rasism şi misoginie, caricatura cu Serena Williams în plină criză de nervi a fost republicată pe prima pagină în The Herald Sun

Ziarul australian care a publicat caricatura cu Serena Williams în plină criză de nervi la US Open, nu se lasă intimidat. Deşi au curs valuri de acuzaţii de rasism şi misoginie, iar autorul caricaturii a primit ameninţări cu moartea, the Herald Sun a pus astăzi din nou caricatura, pe prima pagină, ca gest simbolic în favoarea libertăţii de exprimare.

În desenul lui Mark Knight, cel mai bun caricaturist al Australiei, tenismena, cu o figură descompusă de nervi, sare pe rachetă până o distruge, iar arbitrul îi spune rivalei ei, "N-ai vrea să o laşi pe ea să câştige"? Pe teren se vede şi o suzetă, aluzie la comportamentul copilăresc al Serenei Williams.

"Uneori mai primeşti o scrisoare de la un cititor supărat.  Acum, mă atacă 80 de milioane" - Mark Knight, caricaturist.

Rasistă şi sexistă, consideră zeci de milioane de oameni.

Asta pentru că trăsăturile afro sunt mult îngroşate; un alt argument este că nimeni nu râde niciodată de bărbaţii care fac crize de nervi pe teren, de exemplu impulsivul tenismen John McEnroe.

"Sunt alături de ea. Dacă ea suferă, sufăr şi eu. Se simte insultată" - Patrick Mouratoglou, antrenorul Serenei Williams.

Caricaturistul primeşte ameninţări cu moartea.

A fost nevoit să-şi închidă contul de twitter. Acum ceva vreme, o altă caricatură din tenis provoca scandal - în vizor, românca noastră, Simona Halep.

Charlie Hebdo a publicat un desen cu textul "Fier vechi, fier vechi  - O româncă a câştigat la Roland Garros".