SPORT

Handbal feminin: România, prima înfrângere la EURO 2018, 24-29 cu Olanda

România a fost înfrântă în premieră la acest turneu final, de selecţionata Olandei, în grupele principale de la EURO 2018 de Handbal Feminin. Meciul a fost în direct pe TVR1 şi TVR HD. Selecţionata României este obligată să câştige următoarele două meciuri, cu Spania şi Ungaria, pentru a accede în semifinale.

România a fost înfrântă în premieră la acest turneu final, de selecţionata Olandei, în grupele principale de la EURO 2018 de Handbal Feminin. Meciul a fost în direct pe TVR1 şi TVR HD.  Selecţionata României este obligată să câştige următoarele două meciuri, cu Spania şi Ungaria, pentru a accede în semifinale.

E clar că nici apărarea, nici atacul nu au mers. A fost o zi slabă, extrem de slabă. Am avut câteva tentative, am încercat, dar foarte puţine lucruri ne-au ieşit azi. [...] Ţinem capul sus, pentru că avem şanse foarte mari în continuare şi nu trebuie să dezarmăm după acest meci", a declarat Cristina Neagu, cea mai bună marcatoare din toate timpurile la EURO, după meci.

A fost un duel între singurele echipe neînvinse la acest turneu final. Cele două naţionale obţinuseră câte şase puncte  după  meciurile din grupe. Au intrat în Grupa a II-a principală cu patru puncte, după ce au fost şterse rezultatele cu echipele care au terminat pe ultimul loc în prima fază a grupelor.

În alt meci din grupa a doua, Ungaria a învins Germania la un singur gol diferenţă, 26-25, golul victoriei fiind reuşit de Noemi Hafra, cu 9 secunde înainte de final, după ce Germania a avut 25-24.

Olanda ocupă primul loc, cu 6 puncte (3 jocuri), urmată de România, 4 puncte (3 j), Germania, 4 p (4 j), Ungaria, 4 p (4 j), Norvegia, 2 p (3 j), Spania, 0 p (3 j).

România va juca meciul următor pe 11 decembrie, contra Spaniei.

România a debutat la EURO 2018 cu o victorie împotriva Cehiei, 31-28. A urmat victoria cu Germania, 29-24, meci de referinţă, în care Cristina Neagu a devenit golghetera all-time a Campionatului European în meciul de luni cu Germania. În această partidă Neagu a marcat 5 goluri, cele mai multe fiind marcate de Eliza Buceshi, 11. În ultimul meci din grupă, România avea să spulbere campioana europeană, Norvegia, cu 31-23, după ce a aşteptase 18 ani să o învingă la un turneu final. Norvegia a suferit cea mai grea înfrângere din istorie la acest nivel.